STEP BY STEP HOW TO MAKE AIS CREAM CAKE
VANILLA SPONGE
BAHAN-BAHAN
120gm Gula
120gm Tepung
4 biji Telur ‘B’
10gm Super sponge
20gm Air
20gm Minyak jagung
CARA-CARANYA
1. Putar gula, tepung, telur, super sponge dan air sehingga kembang dan kental
(guna kelajuan tinggi)
2. Perlahankan kelajuan dan masukkan minyak jagung
3. Bakar suhu 170c Note : Resipi nie boleh guna buat swiss roll juga
suhunya 190 – 200c
Sekiranya nak rasa koko, tukarkan Tepung 100g dan koko 50gm

VANILLA SPONGE
BAHAN-BAHAN
120gm Gula
120gm Tepung
4 biji Telur ‘B’
10gm Super sponge
20gm Air
20gm Minyak jagung
CARA-CARANYA
1. Putar gula, tepung, telur, super sponge dan air sehingga kembang dan kental
(guna kelajuan tinggi)
2. Perlahankan kelajuan dan masukkan minyak jagung
3. Bakar suhu 170c Note : Resipi nie boleh guna buat swiss roll juga
suhunya 190 – 200c
Sekiranya nak rasa koko, tukarkan Tepung 100g dan koko 50gm



No comments:
Post a Comment